Search
Close this search box.

Lally – Zbor

Muzica: Calin George Emanuel, Todorut Doru Florin
Text: Calin George Emanuel, Todorut Doru Florin
Aranjor: Calin George Emanuel, Todorut Doru Florin
Publishing: S.C. Sprint Media Publishing S.R.L
Casa de discuri/Label: Sprint Music brand inregistrat la O.S.I.M care apartine
S.C Sprint Media Center S.R.L
SC Sprint Media Center SRL este membru afiliat U.P.F.R si O.R.D.A

LALLY lansează videoclipul ZBOR, la o piesă marca Deepcentral
Cântăreaţa româncă şi-a găsit fericirea în braţele unui luptător de culoare

Luptătorul angolez Chris Davie şi Ştefania Udrea, aka Lally, formează un cuplu inedit, menit să scoată în evidenţă contrastele, atât ca apariţie vizuală, cât şi ca semnificaţie. Cele două personaje îşi arată, fiecare, câte o parte pozitivă şi una negativă, transformându-se când în reprezentarea furiei şi a întunericului, când a purităţii şi a iubirii, în numele căreia merită să lupţi (ca el) şi să ai răbdare (ca ea).

Scenariul videoclipului “Zbor“ pare desprins direct din filmele contemporane de la Hollywood, însă şi cu ceva inspiraţie de prin basmele româneşti. Prinţesa, privată de libertate, ba îşi plânge suavă durerea în turn de castel, ba scuipă furie pe nări ca zmeul din poveşti. La fel şi eroul masculin, ba ia forma unui dragon infricoşător, ba a unei apariţii exotice de culoare, venite de peste mări şi ţări, să o salveze pe prinţesă şi să-şi găsească fericirea în braţele ei, sau mai precis, ea în ale lui, într-un happy-end promiţător ochiului spectatorului.

Ideea aparţine regizorului Michael Mircea (care a produs, între altele, “Dincolo de cuvinte” / Smiley & Alex Velea). El a vrut să facă “o poveste contemporană despre dualitatea omului, atat a femeii, cât şi a bărbatului”.
Născut în Nigeria, crescut în Africa de Sud şi mutat in Romania, Michael mărturiseşte că el însuşi nu aparţine unui loc anume, ci mai degrabă este dependent de confortul emoţional pe care îl are într-un loc sau altul, ca în poveste.
Tot el l-a adus şi pe luptătorul de culoare Chris Davie din Angola, pentru a da mai multă consistenţă ideii ca Iubirea nu cunoaşte limite.
Filmat pe cromă, clipul este destul de atipic pentru peisajul muzical românesc, atât prin decoruri şi efecte, cât şi pentru faptul că prinţesa este un personaj realist, când negativ, când pozitiv, la fel ca eroul masculin.

Piesa “Zbor“, cântată de Lally (voce şi nai), este compusă de Deepcentral (Doru Todoruţ şi George Călin).

Cine este Lally – Ştefania Udrea

– Cântă la nai de la 11 ani, instrument pe care l-a studiat la şcoala de muzică şi mai apoi la Conservator
– În familia ei, muzica este ca aerul – bunicul ei a fost primul român care a făcut orchestră din cei 9 copii ai lui şi cânta la 5 instrumente: nai, drâmbă, flaut, cimpoi, mandolină
– Vorbeşte fluent franceza şi italiana; a invăţat italiana ca să poată vorbi fluent la Rai Uno, la Festivalul “Castro Caro” (Italia), la care a ajuns în semifinale, selectată dintre cateva mii de participanti
– I-a promis bunicului ei că îi va duce numele mai departe cântând la nai
– A lucrat ca model de la 15 ani – în România a început cu MRA şi a lucrat cu Cătălin Botezatu; ca model a prezentat colecţii în Italia, Franţa, Turcia, Belgia, Spania etc.
– În viaţa privată ii place să evite cluburile, locurile aglomerate, pline de fum şi de zgomot
– Mănâncă sănătos, nu bea sucuri, nu se atinge de fast-food; merge la sală de două ori pe săptamână
– În Italia a caştigat premiul Pigro (festival de muzică)
– Nu prea crede în căsătorie pentru că nu prea crede că iubirea dureaza toată viaţa
– Nu a avut idoli în copilărie, şi-a dorit însă mereu să fie cea mai bună
– A câştigat “Miss Boboc” de două ori într-un an, pentru că s-a transferat de la un liceu din Târgovişte la “Dinu Lipatti” în Bucureşti şi a participat la ambele competiţii în acelaşi an
– La 11 ani s-a mutat de la Pucioasa la Târgovişte să studieze naiul la şcoala de muzică; a stat in cămin şi a învăţat cum să trăiască fără părinti aproape; la 15 ani s-a mutat de la Târgovişte la Bucureşti şi a stat din nou în cămin, gătindu-şi singură şi făcând o familie din colegele ei
– Crede că până nu munceşti şi nu experimentezi singur, cu perseverenţă, nu poti atinge succesul.