Search
Close this search box.

Liry – Ploaia

DOWNLOAD
Muzica: Mario V, Liry, Alexandru Serbu (Rolla 7)
Versuri: Liry, Mario V
Productie: Mario V, Rolla7
Mix & Master: Alexandru Marian Truta (Rolla 7)
Illustrator & graphic designer: Ioana Sopov

“Ploaia” este imnul oficial al campaniei „NU inseamna NU!”, campanie impotriva violentei sexuale.

Ploaia suntem noi. Impreuna militam impotriva violentei sexuale.
Alatura-te si tu celor care iau atitudine printr-un share pe Facebook cu unul dintre mesajele urmatoare: #violulnuarescuze #violuldistruge #violulecrima #NuinseamnaNU.

„NU inseamna NU!” este o campanie sustinuta de Grupul Bloggeritelor din Romania si coalitia Rupem tacerea despre violenta sexuala.

Informare si consiliere online: http://aleg-romania.eu/consiliere/

Liry lanseaza „Ploaia” – o piesa cu mesaj social – imnul campaniei „NU inseamna NU!”

Inspirata de evenimentele din ultima vreme, artista rap Liry lanseaza „Ploaia”, un indemn la solidarizare impotriva violentei sexuale. Piesa, scrisa cu doua saptamani in urma, a anticipat amploarea reactiilor publice privitoare la acest subiect. „Ploaia” este imnul campaniei „NU inseamna NU!” initiata de Grupul Bloggeritelor din Romania si sustinuta de coalitia „Rupem tacerea despre violenta sexuala”.

Mesajul central al piesei este: „Ploaia suntem noi. Impreuna militam impotriva violentei sexuale”, iar refrenul suna asa: „Ploaia va cadea din nou/ Si nu vom mai vedea pe obrazul tau/ Lacrimile puse de un suflet rau”.

Piesa „Ploaia” este o metafora. „Cateva picaturi de ploaie nu inseamna nimic, dar daca ne unim, putem darama muntii. Daca astazi, de exemplu, vorbeste Adevarul despre asta, maine, bloggerii din Romania, poimaine, cele mai cunoscute figuri publice si tot asa, in timp putem produce schimbarile pe care le dorim cu totii in jurul nostru. Putem eroda mentalitatile gaunoase care ne tin in regres, dar pentru asta trebuie sa nu fim indiferenti. Niciun viol nu are scuze!”, spune Liry.

„Stirile trec, arta ramane. Piesa asta e ca o locomotiva pentru mesajele campaniei si ale ONG-urilor. Nicio victima a unui abuz nu este singura. Exista oameni gata oricand sa le sara in ajutor si sa ia atitudine pentru ele”, a mai adaugat artista.

Puteti asculta aici piesa „Ploaia” – Liry, lansata sub egida Sprint Music:

Liry, pe numele sau real Irina Botezatu, a terminat Facultatea de Comunicare si Relatii Publice (SNSPA), iar in prezent urmeaza cursurile Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Bucuresti. La 18 ani, inregistra primul ei album, „Pledoarie pentru suflet”, lansat independent, cu sprijinul apropiatilor. Trei ani mai tarziu, alaturi de Gani, formeaza prima trupa rap feminina din Romania si lanseaza albumul „Alternative”, un material bine primit in sfera underground. In decembrie 2014, Sprint Music lanseaza primul ei single oficial, „Fara tine”, o colaborare cu Mario V si JerryCo, care a depasit in prezent doua milioane de vizualizari. In 2015, ea lucreaza la un nou material indepedent, mixtape-ul „9.5”, din care doua piese sunt deja lansate, pe canalul de YouTube al artistei.

Salvează